Top

Uitleg

 Een motief maken:
-Motieven kun je maken aan de hand van een patroon, deze bestaan uit stipjes al dan niet van dezelfde grootte.
-Hier vind je heel veel motieven die gratis te downloaden zijn http://www.glittermotifs.nl/
-Hoe ga je nu te werk
-Hou eerst en vooral rekening met wat je gaat maken, namen en teksten moeten altijd in spiegelbeeld afgedrukt worden gezien je omgekeerd te werk gaat met de tranferfolie.
-Neem je motief en steek het in een plastiek doorzichtig mapje, neem nu je stuk strijkfolie  iets groter dan je motief en verwijder de witte beschermlaag
-Plaats de strijkfolie met de plakkerige zijde naar boven op je motief en kleef het vast met  wat tape zodat het niet kan gaan verschuiven.
-Steentjes kun je opnemen met het handige picker pencil, plaats nu steentjes op de plaats  waar je de stippen ziet met de lijm laag naar boven.
-Ga zo door tot je alle steentjes geplaatst hebt
-Neem dan de witte beschermlaag en plaats die terug op de folie, je motief is nu klaar om  op te strijken.
 
Opstrijken van een motief:
-Gebruik bij voorkeur een strijkijzer zonder stoom.
-Gebruik je toch een stoomstrijkijzer ,zet dan de stoom uit.
-Zet je strijkijzer op wol stand of iets warmer, hou wel rekening met het soort textiel die je gebruikt.
-Plaats nu je werkstuk op de strijkplank en gebruik een stukje bakpapier of wit papier  tussen je werkstuk om lijmvlekken te vermijden.
-Neem nu je motief en verwijder de witte beschermlaag.
-Plaats het motief op je werkstuk, neem nu nog een stuk bakpapier en plaats dit op de  folie.
-Neem je strijkijzer en strijk ongeveer 35 a 45 seconden, zonder wrijvende beweging(enkel  met een lichte druk) je motief op je werkstuk .
-Laat alles goed afkoelen en verwijder dan voorzichtig de beschermfolie, indien nog  steentjes aan de beschermfolie vastzitten, plaats het dan terug neer en strijk er nog eens over
-Wanneer alle steentjes mooi vastzitten ,draai dan je werkstuk binnenste buiten, plaats      terug je stukje bakpapier tussen het werkstuk en op het werkstuk, strijk nu nog eens over     het motief zodat de lijm zich goed vasthecht aan het textiel
-Laat terug goed afkoelen, je werkstuk is nu klaar voor gebruik
-Wassen keer altijd je textiel binnenste buiten om te wassen, wassen mag tot 40°,droog  nooit je textiel met hotfix steentjes in de droger of leg het niet te drogen op de radiator, de  warmte zou wel eens de steentjes kunnen losmaken.